Nieuws

Scouting jubileum

70 jaar geleden nam vicaris Haerkens (later pastoor van Rijkevoort) het initiatief om in Sint Anthonis een jeugdbeweging op te richten. Vanaf die tijd is Scouting St. Patrick niet meer weg te denken uit Sint Anthonis. Hoeveel leiding en leden in die 70 jaren actief zijn geweest, is niet na te tellen, maar zeker weten, dat moeten er véél geweest zijn. Ieder bestuurslid, leider of leidster, Bever, Kabouter ,Welp, Luitje, Esta, , Verkenner, Gids, Scout, Rowan, Sherpa, Explorer, Pivo, Stamlid zal z’n eigen herinneringen hebben, sommigen van één jaar, anderen van 5 of 10 jaar, en anderen een veelvoud daarvan.
Alle spannende en leuke verhalen zouden we in een boek kunnen bundelen, als we die verhalen zouden kennen! Er waren hoogtijdagen en soms waren er droevige bijeenkomsten, waarbij afscheid werd genomen van actieve mensen, die te vroeg de scoutinggroep St. Patrick (voor de jongens vroeger )en de Godelievegroep (voor de meiden) ontvielen. In 1972 werd het één Scoutinggroep St. Patrick.

Met twee commissies van Scouting St. Patrick wordt een feestelijk weekend voorbereid voor 6-7-en 8 oktober 2017.
Er wordt door een feestcommissie een weekend voor de jeugdleden georganiseerd op 6 en 7 okt Een tweede (archief)commissie is bezig met de organisatie van een tentoonstelling, voor een deel in de blokhut en voor een uitgebreide presentatie in het Heemhuus van Sint Anthonis.
Scouting krijgt daar medewerking van de vrijwilligers van de Heemkundekring.
Er zijn veel oude spullen uit het verleden bewaard, maar de archiefcommissie is er van overtuigd, dat er ook nog vele herinneringen als totems, foto’s, logboeken e.d. bij mensen op zolder of onder in de kast, nog bewaard zijn.
Vandaar dat wij een oproep doen :
Oproep aan alle oud-leden en –leiding of bestuursleden van Scouting St. Patrick

Wij zijn op zoek naar oude foto’s, en totems (herinneringen) en logboeken (verslagboeken van de leden), filmpjes, dia’s, oude uniformen, hoeden, petten, dassen, berichten in kranten, of gewone verhalen, insignes, badges, bekers , etc. die u aan ons kwijt wil om ten toon te stellen?
U als lezer van deze krant, hebt misschien via uw kinderen met Scouting te maken gehad. Ligt er nog iets op uw zolder? Vraag het ook aan uw kinderen, als zij ooit lid zijn geweest.

Laat het mij, Gertie Fransen, tel. 0485-382581 of Mechelien Michiels tel. 0485 38305 weten en wij regelen dat de spullen opgehaald en ook weer terug gebracht worden. Wij maken er dan foto’s van, of zullen aan u vragen om spulletjes ten toon te mogen stellen en deze later weer terug te geven.

Wij nodigen u ook uit om in het feestweekend in blokhut aan het St. Patrickpad nr. 5,
en /of in het Heemhuus op 6. 7 of 8 okt. een kijkje te komen nemen.
De koffie staat dan klaar!

Bekendheid wordt alleen via de tamtam gegeven!
Dus geef dit bericht en de uitnodiging door aan iedereen, die u kent en mogelijk met Scouting St. Patrick te maken heeft gehad. Ieder geïnteresseerde is welkom bij de teentoonstellingen in het Heemhuus en blokhut De Hoefse Hut.
Voor informatie mag u altijd bellen naar Gertie Fransen tel. 0485-382581 of Mechelien Michiels tel. 0485 383052

nieuwsoverzicht

Boek over de Romfabriek

Heemkundekring Sint Tunnis in Oelbroeck heeft de geschiedenis van de Romfabriek De Eendracht, te boek gesteld. Het boek staat vol verhalen over all... Lees verder...

Scouting jubileum

70 jaar geleden nam vicaris Haerkens (later pastoor van Rijkevoort) het initiatief om in Sint Anthonis een jeugdbeweging op te richten. Vanaf die t... Lees verder...

Vrije inloop in het heemhuus

De vrije inloop in ons heemhuus op de dinsdagmorgen is verzet naar de woensdagavond van 18.00 tot 19.30 uur. Dan is er altijd iemand aanwezig. Dus ... Lees verder...